5,3 milliárd forintot költenek idén bérekre a Paks II-projektben

gazdaság
2016 július 27., 15:31

Az MSZP-s Heringes Anita írásbeli kérdést tett fel arról, hogy: „Hány embert foglalkoztat jelenleg a Paks II. projekt?”

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter válasza szerint

a járulékokkal csökkentett személyi jellegű költségkeret idén 5291,5 millió forint.

Az új blokkok létesítésének előkészítésével járó feladatokat végző Paks II Projekttársaság jelenlegi létszáma 277 fő, ezen kívül 1 fő megbízási jogviszonnyal foglalkoztatott segíti az audit terület tevékenységet.

Azaz az átlagos havi nettó fizetés kb. 1,6 millió forint.

A Projekttársaság munkavállalóinak feladatkörei elsősorban tervezési, előkészítési, felkészítési és tárgyalási pozíciókat jelentenek. Vezető állású alkalmazott 30 fő, a fennmaradó létszám munkatársi és szakértői pozíciókban kerül foglalkoztatásra. Műszaki feladatokat összesen 193 fő lát el, ezen a területen 40 fő speciális szakismerettel rendelkező részmunkaidős tárgyalási szakértő segíti a munkát.

A Paks II Projekttársaságnál most 48 pozíció van meghirdetve, ami 65 álláshelyet jelent. A fluktuáció minimális, 2016-ban csak 7 munkavállaló lépett ki a Projekttársaságtól – derült ki Lázár válaszából.

Update: a Miniszterelnökség pontosította a cikkben szereplő adatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.