Vizoviczki levélben emlékeztette Kubatovot a kampányban nyújtott segítségére, mikor a szabadon engedését kérte

bűnügy
2016 július 28., 08:52
comments 179

A Központi Nyomozó Főügyészség még egy 2013-as házkutatás során talált Vizovoczki anyósának élettársánál egy „Gábornak” címzett levelet, amiben az éppen most házi őrizetbe kerülő vállalkozón a kampányban nyújtott támogatásért és fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért cserébe azt kéri, hogy a K.G. Segítsen abban abban, hogy Vizoviczki László szabadlábon védekezhessen. A levélen V.L. vagyis Vizoviczki László aláírás látható. Ugyanakkor a a tízoldalas levél első két lapja hiányzott.

Az N1TV oldala a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos feljegyzésére hivatkozva azt írja, a levelet „a Fidesz országgyűlési képviselőjének és azóta a párt alelnökének választott Kubatov Gábornak írta a diszkópápa”.

Megemlítik, hogy a házkutatás során a nyomozók összesen 56 tételt foglaltak le, többe között 75 ezer euró készpénzt, telefonokat és sok dokumentumot is. A szabadon bocsátást kérő levél a kézzel írt jegyzőkönyv szerint az első emeleti hátsó szerszámos raktárszobából az íróasztal feletti zárható kis szekrényből került elő.

Ugyanakkor a levelet az ügyészség valamiért nem tette be a bíróságra benyújtott bizonyítékok közé. Létezéséről csak a házkutatási jegyzőkönyv és ez a feljegyzés árulkodik. Emlékeztetnek, hogy Vizoviczki Lászlót nem sokkal a levél lefoglalása után, 2013. május 30-án kiengedték a börtönből, házi őrizetbe került.

2013 szeptemberében Vizoviczki az ügyészségnek is írt egy levelet, amiben felvetette, hogy segít lebuktatni a Budapestet 2002 és 2010 között uraló baloldali maffiát, és annak vezetőjét, aki polgármester és országgyűlési képviselő is volt ebben az időszakban. Az ajánlatban azonban fenyegetőzik is, hogy ellenkező esetben a 2010 utáni időszakról is ad ki információkat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.