3000 éves tiszafát találtak Kínában

természet
2016 július 31., 12:06
comments 69

Akár 3000 éves is lehet az a ritka kínai tiszafa, amit az északkelet-kínai Csilin tartományban fedeztek fel a hét elején, több mint 30 további tiszafával együtt – jelentették a helyi hatóságok. A helyi erdőgazdaság vezetője szerint a Huangku erdőben található fa több mint 40 méter magas, az átmérője 1,68 méter.

A most felfedezett fa a legöregebb és legjobb állapotú kínai tiszafa a tartományban. A kínai tiszafa 2,5 millió éves múltra tekint vissza, a növényvilág „élő leletének” tartják. Korábban sok kínai tiszafát kivágtak a belőle nyerhető taxol nevű, rákellenes kezelésekhez használt vegyület miatt, de a veszélyeztetett faj mára kiemelt nemzeti védettséget élvez. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.