Unatkozik? Építsen varázshomokozót

2016 július 31., vasárnap 10:22
34

Hölgyeim és uraim, bemutatnám a hét apukáját, Thomwolf aka Thomjazzt az Imgurrol-Redditről, aki fogta magát, és egy projektor, egy Kinect-szenzor, egy laptop, némi faanyag és pár kiló homok segítségével

varázshomokozót

épített hároméves fia születésnapjára.

Via Thomwolf / Imgur

A varázslat az, hogy a Kinect-szenzor letapogatja a homok felületét, amire a számítógép aztán tökéletes topográfiát tud rajzolni. Egy kis játékot is fejlesztett rá, ahol a mélyebb részek a víz, a magasabbak a szárazföld, a vízben pedig halacskák úsznak, amiket

akár el is lehet kapni!

Thom részletes leírásokat is mellékelt a projektről, a játékszoftver forráskódja OSX-re és Windowsra is megvan a Githubon, szabadon adaptálható.

Az Imguron pedig részletesen dokumentálta a homokozó megépítését is.

Azoknak pedig, akik tapasztalataik alapján amiatt aggódnak, hogy az egész lakás homokos lesz, Thom a Redditen csak annyit mondott, hogy egyelőre a játék zárórészeként porszívóznak a fiával, de azért gondolkozik azon is, hogy a normál homok helyett a Kinecthez fejlesztett, drága, cserébe lakásbiztos homokot vegyen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt