Mozgó drogelosztóvá változott a 6-os villamos Bécsben

közlekedés
2016 augusztus 02., 08:11
comments 46

Mivel június óta az osztrák fővárosban szigorúbban büntetik az utcai dílerkedést, ezért az a kábítószer-kiskereskedelem súlypontja a tömegközlekedésre került át. A Presse beszámolója szerint ez eddig is jelen volt az U6-os és U4-es metróvonalakon, de mivel ide több biztonsági embert állítottak, a drogkereskedők átváltottak a villamosokra.Fotó: Wysocki Pawel/hemis.frA helyi tömegközlekedési társasághoz még nem érkeztek panaszok ezzel kapcsolatban, de a rendőrség már felfigyelt az új helyszínre. A 6-os villamos mellett nagyon népszerű még a 18-as vonala is.

A lap szerint a vásárlók a villamos hátsó kocsijába szállnak fel, ahol lejattolnak a dílerrel, aki övtáskából mutatja nekik a választékot. Közben senki sem zavartatja magát. Mikor végeztek, a vevők leszállnak, majd egy másik megállónál újabbak szállnak fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.