Nem szabadott volna, mégis a Lágymányosi-öböl fertőző vízében úsztak az Ironman résztvevői

sport
2016 augusztus 02., 09:28
comments 155

A Magyar Triatlon Szövetség figyelmeztetése ellenére rendezték meg

a Lágymányosi-öböl fertőző vizében az Ironman Budapest 70.3 úszóversenyét a szervezők.

A Népszabadsághoz eljuttatott közlemény szerint a megyei és fővárosi tisztifőorvos hivatala tájékoztatta arról a szövetséget, hogy Lágymányosi-öböl vize fürdésre és sportolásra is alkalmatlan. Ezután kérték a szervezőktől, hogy ne tartsák meg a versenyt. A Triatlon Szövetség szerint őket a verseny jogi képviselője úgy tájékoztatta, hogy

nem szóltak az Ironman résztvevőinek az esetleges fertőzésveszélyről.

Az Ironmand Budapest 70.3-on 1,9 kilométert kellett úszniuk a sportolóknak, akiktől most azt kérik, ha bármilyen bakteriális fertőzésveszély tüneteit (szédülés, hányinger) észlelik, forduljanak orvoshoz. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.