Richard Hanna az első republikánus képviselő, aki vállaltan Clintonra szavaz

külföld
2016 augusztus 02., 16:28
comments 100
photo_camera Richard Hanna. Foto: Larry French/Getty Images/AFP
Megvan az első kiszavazó a
Grand Old Party
soraiból: a kongresszusban harmadik mandátumát töltő new york-i Richard Hanna a
jelentette be: olyannyira nem kér Donald Trump elnökségéből, hogy inkább Hillary Clintonra szavaz majd a novemberi választásokon.

Hanna azt írja, régóta fáj neki, hogy pártja egyre kevésbé képes választásra érdemes és alkalmas jelölteket állítani, mert a republikánusok olyannyira a saját bázisuk előtt játszanak, hogy azzal elidegenítik a fiatalokat, a nőket, a latinókat és az LGBT-közösség tagjait.

"Miközben rengeteg mindenben nem értek vele egyet, Mrs. Clintonra szavazok majd. Eltökélt vagyok abban a hitemben, hogy jó amerikainak lenni, aki szereti országát, fontosabb, mint hogy melyik párt győz és melyik veszít"

- írta Hanna, aki már korábban jelezte, hogy nem fog Trumpra szavazni, de arról eddig nem ejtett szót, hogy helyette a demokrata jelöltet támogatja majd. Ezzel a coming out-tal ő az első republikánus, aki vállaltan átszavaz majd.

A képviselőt különösen felbosszantotta Trump legutóbbi ámokfutása. Legutóbb Humayun Khan hősi halált halt katona - demokrata jelölőgyűlésen felszólaló - szüleinek volt képes nekimenni a republikánus jelölt, akit John McCain, egykori GOP-elnökjelölt és veterán is élesen kritizált emiatt. Hanna azt is írta, Trump nem az a figura, akire az ember szívesen rábízza egy atombomba aktiváló kódjait.

Többen a republikánus párt tagjai és prominensei közül jelezték már, hogy nem támogatják Trumpot és nem fognak rá szavazni, de Clintonra átszavazni új minőség.

Mindenesetre kihúzta már magát az elnökjelölt mögül a Bush-család, amely nem jelent meg a republikánus konvención, - igaz csak Barbara Bush határolódott el egyértelműen Trumptól -, és nem fog a jelöltre szavazni a 2012-es elnöki aspiráns, Mitt Romney sem. (The Atlantic via syracuse.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.