100 millióval tartozik az esztergomi kórház, ezért nem tud meleg ételt adni a betegeknek

Keddi hír, hogy augusztus 1-től várhatóan egy hétig csak hideg élelmet biztosít a betegeknek az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerint azért, mert szerződést bontott az eddigi beszállítóval, a Hungast Zrt.-vel, ami rendkívül rövid határidővel vonul le a kórházból, és szereli le a konyhát. A betegek szendvicset és almát kapnak, a Kemma egyik olvasója azt mondta, a nővérek kérték meg, hogy ha tud, vigyen főtt ételt bent fekvő férjének.

A lap meg is kérdezte a Hungast Csoportot a szerződésbontás okáról. Páger Zsolt, a cég üzletfejlesztési igazgatója azt mondta, közös megegyezéssel bontottak szerződést, mivel

a Vaszary Kolos Kórház az elmúlt időszakban 100 millió forintos tartozást halmozott fel, így az esztergomi szolgáltatást is végző cég működése ellehetetlenült.

Azt is mondta, hogy a kórház kérésére a Hungast Esztergom Zrt. a szolgáltatását július 31-ig fenntartotta, hogy a kórház vezetésének legyen megfelelő ideje a zökkenőmentes átállásra, de ez sajnos nem sikerült.

A kórház vezetősége is válaszolt a Kemmának, de konkrétan nem tért ki arra, miért bontottak szerződést.

(Szerintem egyébként némileg vigasztaló lehet, hogy még mindig jobb egy vajas kenyér meg egy alma, mint azok a főzelékek, amiket eddig kórházban készült fotókon láttam.) (Kemma)

Update 11:42

Az esztergomi kórház elintézi: mikrózható kajával oldják meg, hogy újra kaphassanak meleg ételt a betegeik.