Százezer diák állt ki a terrorizmus ellen Bangladesben

külföld
2016 augusztus 03., 12:13
comments 28

Több száz iskola és egyetem kapcsolódott be a hétfői akcióba Bangladesben, ahol a résztvevők összekapaszkodva, láncban álltak ki, hogy az iszlamista terror ellen tiltakozzanak és kifejezzék együttérzésüket az áldozatokkal.

link Forrás

A tiltakozáson százezeren vettek részt, többek között "Banglades a terror ellen", "Békét akarunk, nincs helye a terrorizmusnak" táblákkal.

A szervezők azért akarták, hogy most kifejezetten diákok vezessék a tiltakozást, mert a júliusi dakkai terrortámadás gyanúsítottjai is főleg diákok.

link Forrás

"Kiállunk a szélsőséges ideológiák ellen, elítéljük a terrorizmust", mondta Tanvir Shakil Joy, az egyik szervező az AP tudósítása szerint. "Nagyon lelkesítő, hogy ilyen sokan, fiúk és lányok is eljöttek." Közben az iskolákban is kampány indul, hogy megállítsák a szélsőséges eszmék terjedését.

link Forrás

Július elején 24 embert öltek meg militáns iszlamisták a fővárosban, Dakkában egy étteremben. A támadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, de a bangladesi hatóság szerint a betiltott Jumatul Mujahedeen Bangladesh nevű szervezet állt inkább a háttérben. (Washington Post, Dhaka Tribune)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.