Knézy szerint pont akkor romlott el a monitor, mikor a szíriai menekült megnyerte a futamát, ezért nem mondta be a nevét

sport
2016 augusztus 07., 13:01
comments 351

Az idei olimpián a NOB zászlaja alatt menekültcsapat is indulhat olyan sportolókkal, akik hazájuk elhagyására kényszerültek. Az egyikük a szíriai Yusra Mardini lett, aki a tengeren átúszva menekült Európába, most Németországban él.

photo_camera Yusra Mardini - Fotó: AFP/Martin Bureau
Mikor a 18 éves versenyző megnyerte a futamát, az M4-en a versenyt előben közvetítő ifj. Knézy Jenő öt versenyző közül egyedül Yusra Mardini nevét nem mondta ki. Pedig a másik négynél még az országukat is felsorolta, így nehéz arra gondolni, hogy csak puszta véletlenről lehetett szó. Mardini nevének elhallgatása miatt sokan bírálták Knézyt és a közmédiát, ezért most az
megszólaltatta a bemondót.

Knézy tagadta, hogy szándékosságról lett volna szó, szerinte az előfutamoknál előfordul, hogy valakinek nem mondja ki a nevét.

Azt mondta, máskor is előfordult már vele, hogy a képernyőn zajló események helyett inkább az általa fontosabbnak tartott magyar információkat közölte.

Aztán egy nagyon hosszas, zavaros technikai magyarázatot is adott arra, miért nem fért már bele neki a győztes neve.

Másfelől technikai problémákkal küszködtünk. Két órával a futamok előtt a helyszíni kommentátor állásban semmiféle jel nem volt, nem működött a CIS monitor és az adás képet adó monitor sem.

Folyamatosan próbáltuk elhárítani a problémát, végül 30 perccel a kezdés előtt az a döntés született, hogy nem maradok kint, visszarohantam az IBC-be (műszaki közvetítő központ). Beestem éppen adáskezdésre és folyamatosan azzal kellett szembesülnöm,hogy elmegy a kép és a hang az off-tube fülkében.

Miközben ennek az elhárításán dolgoztunk, nekem nem volt sem képem, sem a verseny hangját nem hallottam. Igen, lehet, hogy éppen akkor, amikor a néző látta, hogy mi történik, én egyáltalán nem.

Mindennek tetejébe még a nevek is megkavarodtak (valahol):

„Ehhez jött még az is, hogy volt olyan futam, ahol az előzetesen kiadott rajtlista is megváltozott. Erre, hogy ez a futam volt-e, konkrétan nem emlékszem, de az előfutamok során volt ilyen, az egészen biztos.”

Azt mondta,  „a millió gond közepette tényleg nem egy kevésbé ismert versenyzőkkel zajló és a verseny szempontjából abszolút indifferens két hosszat” nem akarta közvetíteni, inkább a kárelhírással foglalkoztak.

Knézy kárelhárítását itt lehet megnézni 27:30-tól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.