Szerb rendőrpartnere helyett _véletlenül_ a gyilkosságot tervező maffiózót hívta fel a ciprusi rendőr

külföld
2016 augusztus 08., 16:56
comments 32

Komoly rendőrségi ügy lett abból Cipruson, hogy egy rendőrtiszt véletlenül egy szerb férfit hívott fel, akit egy maffiához köthető, épp merényletet tervező csoport vezetőjének tartanak.

A rendőrségi szóvivő szerint a rendőr azt a szerb kollégáját akarta felhívni, akivel az interpolos nyomozás során együtt dolgozott még márciusban, de véletlenül a gyanúsítottat hívta fel.

Belső vizsgálat indult, e szerint hiba történt és nincs a háttérben korrupció vagy bármi sötét üzekedés. A második vizsgálat dönt majd arról, hogy jár-e valami büntetés a rendőrnek.

A ciprusi rendőrség szerint a hiba azután történt, hogy Belgrád értesítette őket egy tervezett merényletről, de ekkor állítólag nem volt megnevezve, hogy ki a tervezett célpont. Viszont a kritikusok szerint a rendőrségi telefon alkalmas volt arra, hogy a merénylet eltervezői megtudják, hogy tudnak róluk és elhalasszák a gyilkosságot. Júniusban aztán meg is gyilkoltak egy ciprusi üzletembert egy üdülőhelyen, ami a sajtóhírek szerint összefügghet ezzel az esettel.

Minderre most azután derült fény, hogy egy ciprusi napilap kiszivárgott rendőrségi dokumentumokat hozott nyilvánosságra hétfőn. A lap szerint a szerb Interpol-irodának egy ciprusi börtönőrtől voltak az értesülései.

Egyelőre még senkit nem vádoltak meg Fanos Kalopsidiotis meggyilkolásával, aki ellen már korábban is kíséreltek meg merényletet.

Kalopsidiotis épp egy zsúfolt étteremben vacsorázott egy rendőrrel és a rendőr családjával, amikor két fegyveres rontott rájuk. A rendőr és felesége is meghalt, de a két gyerek sértetlenül megúszta a támadást. A tűzpárbajban az egyik támadó is meghalt, de társa meglépett. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.