Éppen muszlimok elleni pogrom készül egy fülöp-szigeteki városban

külföld
2016 augusztus 09., 19:33

A Fülöp-szigeteken lévő Urdaneta város polgármestere elrendelte, hogy

az összes muszlim költözzön el a városból.

A polgármester arra hivatkozva adott erre parancsot, hogy a Fülöp-szigeteki Drogellenes Ügynökség és a helyi rendőrség jelentései alapján a 12 évesnél idősebb helyi muszlimok 80 százaléka valamilyen módon részt vesz a drogterjesztésben, ami a vidéket sújtja.

A polgármester szerint „a muszlimok úgy adogatják a drogot, mint más a cukorkát”.

A városvezető azt is elrendelte, hogy az érkező muszlimokat ne engedjék letelepedni, azok a lakástulajdonosok, akik ingatlanjait muszlimok bérlik, pedig mondják fel a szerződéseiket. A polgármester szerint a lépésnek lehetnek gazdasági hatásai, hiszen a városban több bolt, vállalkozás és raktár is muszlim kézben van, de szerinte akkor is ki kell űzni őket a városból a nagyobb jó érdekében. (Manila Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.