Jefimova szerint a sportot felhasználva kezdik újra a hidegháborút

sport
2016 augusztus 09., 08:23
comments 89

Az orosz Julija Jefimova második lett a női 100 méter mellúszásban az amerikai Lilly King mögött, aki korábban beszólt Jefimovának, mert az úszónő korábban kétszer is lebukott doppingolással, és most is csak az utolsó pillanatban kapta meg az indulás jogát.

Balra az amerikai Lilly King az arany éremmel, jobbra Julija Jefimova az ezüsttel a 100 méter mellúszás döntője után (Fotó: Odd Andersen / AFP)
photo_camera Balra az amerikai Lilly King az arany éremmel, jobbra Julija Jefimova az ezüsttel a 100 méter mellúszás döntője után (Fotó: Odd Andersen / AFP)

Jefimova, akit ki is fütyültek a díjátadón, azt mondta az orosz TASZSZ hírügynökségnek, hogy azért nem gratuláltak neki sokan, mert a média tele volt róla szóló álhírekkel, de szerinte minden atlétának a politika fölött kéne állnia, ők pedig elhisznek mindent a tévének és az újságoknak. Azt mondta:

„Mindig azt gondoltam, hogy a hidegháború már a régmúlté. Miért kellene újrakezdeni a sportot felhasználva?”

A doppingolásról azt mondta, egyszer hibázott, de már letöltötte a büntetését, ami pedig másodjára történt, az nem az ő hibája volt, de nem hiszi, hogy ezt mindenki előtt kellene elmagyaráznia. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.