Jefimova szerint a sportot felhasználva kezdik újra a hidegháborút

2016 augusztus 9., kedd 8:23
97

Az orosz Julija Jefimova második lett a női 100 méter mellúszásban az amerikai Lilly King mögött, aki korábban beszólt Jefimovának, mert az úszónő korábban kétszer is lebukott doppingolással, és most is csak az utolsó pillanatban kapta meg az indulás jogát.

Balra az amerikai Lilly King az arany éremmel, jobbra Julija Jefimova az ezüsttel a 100 méter mellúszás döntője után (Fotó: Odd Andersen / AFP) Fotó: ODD ANDERSEN

Jefimova, akit ki is fütyültek a díjátadón, azt mondta az orosz TASZSZ hírügynökségnek, hogy azért nem gratuláltak neki sokan, mert a média tele volt róla szóló álhírekkel, de szerinte minden atlétának a politika fölött kéne állnia, ők pedig elhisznek mindent a tévének és az újságoknak. Azt mondta:

„Mindig azt gondoltam, hogy a hidegháború már a régmúlté. Miért kellene újrakezdeni a sportot felhasználva?”

A doppingolásról azt mondta, egyszer hibázott, de már letöltötte a büntetését, ami pedig másodjára történt, az nem az ő hibája volt, de nem hiszi, hogy ezt mindenki előtt kellene elmagyaráznia. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt