Shane Tusup vért köp

sport
2016 augusztus 09., 05:22
comments 123

A riói olimpián már két aranyérmet megszerző Hosszú Katinka férje és edzője, Shane Tusup beszélt a Nemzeti Sportnak arról, hogy mit éreznek most, és hogy miért szokott a medence mellett őrjöngeni, miközben a felesége úszik.

Tusup azt mondta, annyira örülnek, hogy attól fél, az lesz, mint Kazanyban, ahol annyira izgatottak voltak a világcsúcs miatt, hogy nem aludtak, és ez visszaütött később.

Hosszú második győzelméről azt mondta, nem volt biztos benne, hogy meglesz. Az őrjöngéséről azt mondta:

„Lehetek én bármilyen edző, de van mindig egy 15-20 perc, amikor magára marad a versenyző a gondolataival. Erre semmi befolyásom, az égvilágon semmit sem tehetek. Ez szinte megőrjít.”

Azt mondta, amikor már nem tudok segíteni, és néha látja, hogy „szétesik a mozgás, elmegy egy verseny”, az nehéz neki, és ez a feszültség jön ki belőle a medence partján:

„ha csak egyetlenegyszer tudok segíteni ezzel, átadni az energiát, akkor már megérte! Nevessenek ki, mondják azt, hogy egy marha vagyok, de ha egyszer tudok ezzel egy plusz lökést adni, az már jó. Elmegy a hangom, vért köpök, de megéri.”

Hosszú Katinka elsőként vette át a Figyelő Év Embere díját Budapesten Shane Tusuppal 2015. január 7-én. (Fotó: Kovács Tamás / MTI)
photo_camera Hosszú Katinka elsőként vette át a Figyelő Év Embere díját Budapesten Shane Tusuppal 2015. január 7-én. (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Szerinte a sport az szórakozás, ami felpörgeti az embereket, hogy attól jól érezzék magukat. És ő és Hosszú is jól szórakoznak közben: „ezért kelünk minden nap ötkor, hogy hat órát eddzünk, majd megyünk vissza este még egyszer a vízbe”.

A mostanában a kapcsolatukról megjelent cikkekről azt mondta, ez nehéz ügy, amibe mindenki azt lát bele, amit akar: „Ha egy pszichotikus fazonnak akarnak látni, tegyék! Ha szerető férjnek, tegyék! De igazán senki sem ismer minket, vagy a kapcsolatunkat.” (NSO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.