Az okos emberek lustábbak

TUDOMÁNY
2016 augusztus 09., 22:07
comments 144

Egy új amerikai kutatás szerint

az okos emberek kevésbé aktívak, többet üldögélnek és heverésznek, mint a kevésbé okosak.

Ennek oka az, hogy a magasabb intelligenciával rendelkezők többet gondolkoznak magukban, így később kezdenek unatkozni a semmittevés közben. Az alacsonyabb intelligenciájúak viszont hamarabb elunják magukat, ezért folyamatosan keresik a fizikai impulzusokat.

A kutatásban kérdőívekkel mérték fel a részvevők intelligenciáját, aztán kiválaszottak 30 eszes és 30 kevesebbet gondolkodó embert, majd egy héten át nyomkövetővel követték a mozgásukat.

Az eredmény az lett, hogy a kevesebbet gondolkodók sokkal többet mozogtak.

A kutatás vezetői persze az eredményeikhez hozzáfűzték azt is, hogy az egészséges életmódhoz szükséges a sok mozgás, így aki lusta, az ne próbálja ezzel a kutatással nyugtatni magát, miszerint ha lusta is, legalább okos. Ehelyett inkább mozogjon, hiszen attól lesz egészségesebb és attól él tovább. Gondolkozni meg futás vagy kondi közben is lehet. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.