Megindul az eljárás a brazil elnök, Dilma Rousseff ellen

Nagy többséggel megszavazta kedd este a Dilma Rousseff felfüggesztett brazil államfő elleni eljárás folytatását a szenátus.

Ezzel bírósági szakaszba lépett a hónapok óta tartó jogi folyamat, amelyben Rousseffet a költségvetési törvény megsértésével vádolják.

Rousseff a vádak szerint hitelekből szerzett pénzekkel kozmetikázta a központi költségvetés adatait a 2014-es újraválasztási kampányában.

Várhatóan augusztus végéig ítélet születik ügyében, a tárgyalás az olimpia vége után 4 nappal kezdődik és 5 napig fog tartani.

Az elnöki tisztséget riválisa, a 75 éves Michel Temer alelnök vette át még májusban, aki azóta ideiglenes államfő. A felfüggesztett elnök Temer és a konzervatív képviselők államcsínyeként értékelte az ellene indult eljárást.

Az olimpia megnyitó ceremóniáján már Temer vett részt, a brazil közönség őt is kifütyülte, ahogy egyébként 2014-ben Rousseffet is a focivébé megnyitóján.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.