Szilágyi Áron aranyért vívhat Rióban

2016 augusztus 10., szerda 21:58
377
MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás

Szilágyi Áron egész nap világszínvonalon vívott, és riói idő szerint este 18.30-kor már a döntőbejutásért lépett pástra a koreai Kim Dzsung-Hvan ellen. Kemény meccsre lehetett számítani, mert a koreai azt az orosz Kovaljovot ütötte ki 15-10-re, aki a nap elején Decsi Tamást ütötte ki a versenyből és 2014-ben világbajnoki címett szerzett.

Két nagyon hosszú, feszült és nehéz asszón volt túl Szilágyi Áron, aki a fehérorosz Aliakszandr Bujkevics és a román Tiberiu Dolceanu ellen is kőkemény küzdelemben jutott tovább.

Szilágyi eddig is hihetetlen magas színvonalon játszott, de a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is sokkal idegesebbnek mutatkozott.

Ez a meccs teljesen más forgatókönyv szerint zajlott: pörgősebb összecsapás volt, és Szilágyi a mérkőzés első felében dominált. 5-0-ra is vezetett, majd a koreai 6-3-ra feljött, de így is sikerült őt kellő távolságban tartani. 10-5-re is vezetett a magyar vívó, és úgy festett, végre egy rövid és a vártnál könnyebb meccsen mehet tovább.

Csakhogy a koreai óriásit hajrázott: 13-9-ről 13-12-re jött fel, és egy szerencsés, kacskának mondható tus kellett ahhoz, hogy ne legyen egál. 14-12 után aztán Szilágyi egy gyönyörű kombinációval zárta le a meccset, és teljesen megérdemelten vívhat az olimpiai aranyért. Szilágyi nyugodtabban vívott, mint a nap első felében, de ugyanazzal a koncentrációval játszotta végig a mérkőzést.

Magyar idő szerint 1:45 perckor rendezik a döntőt Rio de Janeiróban. Szilágyi ellenfele vagy az amerikai Homer vagy az iráni Abedini lesz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt