Szilágyi Áron aranyért vívhat Rióban

sport
2016 augusztus 10., 21:58
photo_camera MTI Fotó: Kovács Tamás

Szilágyi Áron egész nap világszínvonalon vívott, és riói idő szerint este 18.30-kor már a döntőbejutásért lépett pástra a koreai Kim Dzsung-Hvan ellen. Kemény meccsre lehetett számítani, mert a koreai azt az orosz Kovaljovot ütötte ki 15-10-re, aki a nap elején Decsi Tamást ütötte ki a versenyből és 2014-ben világbajnoki címett szerzett.

Két nagyon hosszú, feszült és nehéz asszón volt túl Szilágyi Áron, aki a fehérorosz Aliakszandr Bujkevics és a román Tiberiu Dolceanu ellen is kőkemény küzdelemben jutott tovább.

Szilágyi eddig is hihetetlen magas színvonalon játszott, de a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is sokkal idegesebbnek mutatkozott.

Ez a meccs teljesen más forgatókönyv szerint zajlott: pörgősebb összecsapás volt, és Szilágyi a mérkőzés első felében dominált. 5-0-ra is vezetett, majd a koreai 6-3-ra feljött, de így is sikerült őt kellő távolságban tartani. 10-5-re is vezetett a magyar vívó, és úgy festett, végre egy rövid és a vártnál könnyebb meccsen mehet tovább.

Csakhogy a koreai óriásit hajrázott: 13-9-ről 13-12-re jött fel, és egy szerencsés, kacskának mondható tus kellett ahhoz, hogy ne legyen egál. 14-12 után aztán Szilágyi egy gyönyörű kombinációval zárta le a meccset, és teljesen megérdemelten vívhat az olimpiai aranyért. Szilágyi nyugodtabban vívott, mint a nap első felében, de ugyanazzal a koncentrációval játszotta végig a mérkőzést.

Magyar idő szerint 1:45 perckor rendezik a döntőt Rio de Janeiróban. Szilágyi ellenfele vagy az amerikai Homer vagy az iráni Abedini lesz.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.