Eltévedtek a biztonságiak Rióban, az egyiküket fejbe lőtték

85 ezer rendőr és katona vigyáz Rio de Janeiróban az olimpia rendjére, az egyiküket szerda délután fejbe lőtték. Kórházban ápolják, úgy tűnik, hogy túl fogja élni.

Három rendőr egy autóval a repülőtérre akart menni, de elvétették, hogy hol kellett volna letérniük, és egy híresen durva környékre keveredtek, az úgynevezett Mare nyomornegyedbe.

Járőrök a Mare nyomornegyedben. Fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Hamar az autójukra lőttek egy sorozatot, és egy Helio Vieria nevű tiszt fejét eltalálta az egyik golyó. Négyórás műtéttel mentették meg az életét. A másik két rendőr csak könnyű sérülést szenvedett az autó üvegcserepeitől.

Ez volt eddig a legsúlyosabb olimpiához kapcsolódó támadás Rióban.

Csütörtökön a környéken hatalmas razziát tartottak, a rendőrök házról házra keresték a tetteseket, mesterlövészek pásztázták az utcákat és alacsonyan szálló helikopterek repkedtek a házak felett. Senkit sem kaptak el, de a rendőrség már sejti állítólag, hogy kik lehettek az elkövetők, két embert köröznek.

Csütörtökön egy újságírókat szállító buszt dobáltak meg kővel. (ap)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.