Egy amerikai lap arról írt, hogy milyen könnyű meleg olimpikonokkal randizni Rióban, de a rengeteg kritika miatt eltávolították a cikket

2016 augusztus 12., péntek 5:58

Az amerikai Daily Beast híroldalon megjelent egy cikk, ami arról szólt, hogy a meleg társkereső appok segítségével mennyire egyszerű homoszexuális olimpikonokkal randizni. A cikkben végig sejtette az újságíró, hogy az olimpiai faluban jóval több a meleg sportoló, mint ahányan bevallottan azok.

A poszt nem nevezett meg egy egyetlen olimpikont sem, de többüknek szerepeltek személyes adatai a cikkben, és olyan információk is, amikről ismerőik számára azonosíthatóak lehetnek ezek a versenyzők.

Pont ezért rengeteg kritika érte a cikket, mondván, az író felelőtlenül kezeli a sportolók magánügyét (mármint a szexuális irányultságot), és a nem megfelelő körültekintése leleplezéssel fenyeget olyanokat is, akik nem is vállalhatják a homoszexualitásukat. Értelemszerűen több olyan sportoló is van Rióban, akik küldő országa nem ismeri el egyenjogúnak a homoszexuálisokat, sőt, akár bünteti is a másságot.

Ráadásul amerikai lapok szerint az egyik sportoló, aki szerepel a kritizált cikkben, éppen egy ilyen országból származik.

Pont ezért kiakadt egy csomó meleg és heteroszexuális sportoló is, vezető lapok ítélték el véleménycikkben a Daily Beast posztját.

Ezek hatására a lap úgy döntött, leszedik a cikket a netről. (Guardian)