Három fideszes képviselő bérel irodát a maximális támogatásból

politika
2016 augusztus 12., 03:00
comments 25

Felkerült a parlament honlapjára, hogy melyik parlamenti képviselő mennyiért bérek magának irodát. A szabály szerint minden egyéni képviselő jogosult arra, hogy a választókerületében közpénzből irodát béreljen és tartson fenn, ha pedig nem egyéni választókerületből, hanem listáról jutott a parlamentbe az illető, akkor ez az iroda bárhol lehet az országban.

Az irodabérlésre adható maximális támogatási összeg fejenként havi 373 939 forint.

Nagy a szórás a képviselők között, az LMP-s Sallai Róbert Benedek például havi 55 ezerért, a fideszes Tiffán Zsolt 30 ezerért, a jobbikos Dúró Dóra 176 ezerért, az MSZP-s Demeter Márta pedig 174 ezerért bérel irodát. Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője 259 ezer forintért, Lázár János kancelláriaminiszter viszont csak 99 ezerért bérel irodát a választókerületében.

Ehhez képest Lázár beosztottja, a fideszes Nyitrai Zsolt miniszteri biztos csak a maximális összegért talált magának irodát, neki pontosan 373 939 forintot dobnak össze havonta a magyar adófizetők irodabérlésre.

Rajta kívül még két másik fideszes, Csizi Péter és Hoppál Péter kulturális államtitkár használja ki a teljes keretet.

A miniszterek között Simicskó István honvédelmi miniszter költ a legtöbbet irodára. Neki a XI. kerületben kell bérelnie, mert onnan jutott be az Országgyűlésbe. Ő január óta 372 745 forintért tart fenn irodát, azaz a maximális támogatáshoz képest 1194 forinttal olcsóbban. (Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.