Hosszú Katinka ezüstérmes 200 háton

sport
2016 augusztus 13., 01:10

Az amerikai Maya DiRado bravúros benyúlással és nagy hajrával 6 századmásodperccel megelőzte Hosszú Katinkát 200 méteres hátúszásban.

Hosszú bő egy másodperces előnnyel jutott döntőbe, így nem is annyira titkon reménykedhettünk az újabb éremszerzésben, illetve bajnoki címben. Hosszú pedig beválotta a reményeket.

Hosszú 0,59 másodperces, legjobb reakcióidővel rajtolt, és egyből vezetett, 29,37-es, világcsúcs részidővel fordult. A második ötvenen növelte az előnyét, már fél testhosszal vezetett. 1:00,90-nel, már világcsúcs részidőn kívül, de már egy másodperces előnnyel fordult. 1:32,72 volt a harmadik ötven, de Maya di Rado kezdett feljönni, és végül jobb benyúlással, 6 századdal megelőzte Hosszút, 2:05,99 századdal nyert,

Hosszú Katinka pedig szerzett egy ezüstöt is a három aranyérme mellé!

Centiken múlt a negyedik arany.

„Szerettem volna 6-on belül menni – nyilatkozta a nagyon csalódottnak tűnő Hosszú –  de négy érem után azt hiszem nem nagyon bánkódhatok.”

Hosszú, aki az érmet már széles mosollyal vette át, így háromszoros bajnokként zárta az olimpiát, egyértelműen ő az olimpia legnagyobb magyar sztárja. Zárásként elevenítsük fel előző három győzelmét, a döbbenetes világcsúccsal megnyert 400 méteres vegyesúszást, a vérfagyasztóan szoros versenyben, országos csúccsal a hajrában megnyert 100 méteres hátúszást és a végül szintén csak három tizedmásodperccel, de végig vezetve megnyert 200 méteres vegyest is.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.