Leeresztik a bezöldült, bebüdösödött medencét Rióban

sport
2016 augusztus 13., 20:20
comments 72

A riói olimpia egyik legizgalmasabb ügye, hogy mitől lett zöld a műugrók medencéjének a vize. A víz eredetileg kék volt. Mint a mellette lévő másik medencéé:

Ráadásul egyes beszámolók szerint a színeváltozással párhuzamosan fingszagú is lett a víz.

Hosszú találgatás indult, az egyik legnépszerűbb elmélet szerint algák szaporodtak el a medencében. Felmerült, hogy hidrogén-peroxid kerülhetett a vízbe, ami semlegesítette a klórt, és ez kedvezett az algáknak. Egyes szakértők szerint ez azonban hülyeség.

A műugrómedence elzöldült víze két napja, amikor legalább még nem volt fingszagú. AFP PHOTO / CHRISTOPHE
photo_camera A műugrómedence elzöldült víze két napja, amikor legalább még nem volt fingszagú. AFP PHOTO / CHRISTOPHE

A medencét pénteken lezárták, és megpróbálták megtisztítani a vizet, de nem sikerült. Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy leeresztik, és újra töltik a medencét.

Mario Andrada, a játékok szóvivője ezekkel a szavakkal jelentette be a bátor húzást: "radikális intézkedéseket foganatosítunk, és ezek egyike a medence vizének lecserélése". (Businessinsider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.