Megkezdődött a népszavazási kampányidőszak: Andy Vajna román tévécsatornáin is jön majd az üzenet

POLITIKA
2016 augusztus 15., 04:26
comments 102

Hivatalosan is megkezdődött az október 2-i kvótareferendum kampányidőszaka, aminek újdonsága, hogy

  • előzetes bejelentés nélkül lehet kampányeseményeket szervezni,
  • és nem kell jelezni a plakátozást sem.

A hivatalos kampány részeként október 2-ig kereskedelmi televíziókban is lesznek reklámok. A Nemzeti Választási Bizottságnál eddig

  • a közmédia,
  • az ATV Zrt,
  • a TV2 Média Csoport Kft.
  • és a CEE Broadcasting Co. Srl.

jelentette be, hogy politikai reklámokat tenne közzé. Utóbbi cég az Andy Vajna által tulajdonolt TV2 nyolc kábelcsatornáját működtető vállalkozás,

amik nem Magyarországon, hanem Romániában vannak bejegyezve.

Az ATV és a TV2 médiaszolgáltatói egyaránt 300 percben jelölték meg a közzététel összes időtartamát. A népszavazási kezdeményezés szervezője és a frakciók rendelkezésére álló időtartamot egyenlő arányban kellett felosztani. Így a kormányt és a frakciókat 50-50 perc illeti meg a kereskedelmi televíziós reklámidőből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.