A Nemzetközi Amatőr Boksz Szövetség több bírót is hazaküldött az olimpiáról, miután bundázással vádolták több ítéletüket is

sport
2016 augusztus 17., 19:06
comments 48

A riói olimpián annyi bundavád érte a Nemzetközi Amatőr Boksz Szövetséget, amennyi talán még soha ilyen rövid idő alatt.

Michael Conlan, ír harmatsúlyú bokszoló például az orosz Vlagyimir Nyikityin elleni pontozásos veresége után azt mondta a bírákról, hogy

„Kibaszott csaló mind, nem bokszolok többet így!”

link Forrás

Conlant úgy pontozták le, hogy állítása szerint az ellenfele alig állt a lábán, és több sebből is vérzett.

Szintén többen kritizálták a bírák ítéletét, amikor az orosz Jevgenyij Tiscsenkót tették meg győztesnek a kazah Vaszilij Levittel szemben.

A vitatott ítéletek után még a szövetség egyik magas rangú tisztviselője is azt nyilatkozta, hogy

„a korrupció él az olimpiai bokszban, és köszöni, jól van”.

A vádak hatására a szövetség most úgy döntött, hogy hazaküld több bírót az olimpiáról. Ezzel akarjak bizonyítani, hogy figyelnek a kritikákra, és nem akarják elmismásolni az ügyet. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.