Donald Trump ráfordult a fekete amerikaiak szavazataira

külföld
2016 augusztus 17., 06:38
comments 95
photo_camera Donald Trump. Jeff Swensen/Getty Images/AFP

A republikánus elnökjelölt kedd éjjel Wisconsin államban állt színpadra, nem messze Milwaukee-tól, ahol három napja összecsapásokra került sor a rendőrök és a helyi fekete közösség között, miután két járőr egy autós üldözés után agyonlőtt egy fekete férfit.

A gyakran rasszizmussal vádolt, a bevándorlók ellen rendszeresen uszító Trump West Bend községben arról beszélt, hogy a Demokrata Párt tehet azokról az indulatokról, amik elszabadultak országszerte a hatóságok és a helyi kisebbségi közösségek között. Szerinte Hillary Clinton és pártja csak "szavazatokat, és nem jobb sorsra érdemes amerikaiakat" lát a feketékben, ami elfogadhatatlan.

Trump arra fűzte fel a beszédet, hogy a hasonlóan demokraták által irányított Baltimore-ban és Washingtonban is egyre nagyobb a szegénység, nő a bűncselekmények száma, és az ugyanannak a pártnak köszönhető, amely vesztes háborúkba vezette az Egyesült Államokat. Törvényes rendet ígért Amerika utcáin.

Az üzletember-politikus még a bevándorlás kérdésében is enyhülni látszott, és azt is mondta, aki megtartja az alkotmány betűit, tiszteli az ország kultúráját, szereti Amerikát, az továbbra is szívesen lesz látva. Trump támogatottsága a fekete szavazók körében egyébként nagyjából 1 százalékos. (Washington Post / LA Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.