Donald Trump ráfordult a fekete amerikaiak szavazataira

külföld
2016 augusztus 17., 6:38
comments 97
photo_camera Donald Trump. Jeff Swensen/Getty Images/AFP

A republikánus elnökjelölt kedd éjjel Wisconsin államban állt színpadra, nem messze Milwaukee-tól, ahol három napja összecsapásokra került sor a rendőrök és a helyi fekete közösség között, miután két járőr egy autós üldözés után agyonlőtt egy fekete férfit.

A gyakran rasszizmussal vádolt, a bevándorlók ellen rendszeresen uszító Trump West Bend községben arról beszélt, hogy a Demokrata Párt tehet azokról az indulatokról, amik elszabadultak országszerte a hatóságok és a helyi kisebbségi közösségek között. Szerinte Hillary Clinton és pártja csak "szavazatokat, és nem jobb sorsra érdemes amerikaiakat" lát a feketékben, ami elfogadhatatlan.

Trump arra fűzte fel a beszédet, hogy a hasonlóan demokraták által irányított Baltimore-ban és Washingtonban is egyre nagyobb a szegénység, nő a bűncselekmények száma, és az ugyanannak a pártnak köszönhető, amely vesztes háborúkba vezette az Egyesült Államokat. Törvényes rendet ígért Amerika utcáin.

Az üzletember-politikus még a bevándorlás kérdésében is enyhülni látszott, és azt is mondta, aki megtartja az alkotmány betűit, tiszteli az ország kultúráját, szereti Amerikát, az továbbra is szívesen lesz látva. Trump támogatottsága a fekete szavazók körében egyébként nagyjából 1 százalékos. (Washington Post / LA Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt