Hiába engednék, nem tud indulni az ötezer méteres futódöntőben az olimpia egyik hőse

sport
2016 augusztus 18., 05:34

Bár a versenyzsűri eredményüktől függetlenül Nikki Hamblint és Abbey D'Agostinót is döntőbe juttatta, az amerikai futó, D'Agostino mégsem tud elindulni az ötezer méteres síkfutás döntőjében.

link Forrás

D'Agostino és Hamblin a selejtező futam harmadik kilométerében szaladtak egymásba. Hamblin felbukott, D'Agositno pedig átesett rajta. Majd gyorsan felsegítette Hamblint, és mondta neki, hogy fusson, mert célba kell érniük. Utána maga is összeesett:

a bukás közben kibicsaklott a térde, alig bírt lábra állni.


Ian Walton/Getty Images
photo_camera D'Agostino szakadt térdszalaggal a földön, Hamblin segíteni próbál. Fotó: Ian Walton/Getty Images

Hamblin visszafutott hozzá, hogy most ő segítsen, de D'Agostino inkább rábeszélte, hogy fejezze be egyedül a versenyt, rá ne várjon. Végül mindketten célba értek, Hamblin nagy, D'Agostino még nagyobb hátrányban.

Ami nem csoda. Az már annál inkább, hogy egyáltalán célba tudott érni, mert mint mostanra kiderült, elszakadt a térdszalagja az esésben, csoda, hogy egyáltalán lábra tudott állni, hát még az, hogy hét perc alatt lefutott még két kilométert.

Így hiába jutalmazta a versenyzsűri továbbjutással a sportszerűségüket, D'Agostino nem lehet ott a döntőben. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.