Nem halszagú, hanem szarszagú: 2007-es szerzeményét hasznosította újra Magyarország tiszteletére Desmond Child

MŰVÉSZET
2016 augusztus 18., 12:24
comments 509

Minden eddigi híreszteléssel szemben nem Magyarországnak és nem Orbán Viktor felkérésére készült Desmond Child amerikai dalszerző szabadsághimnusza, az Egy szabad országért.

Amit Child nagy dérrel-dúrral a napokban bemutatott, és amit a kormány az '56-os emlékév alkalmából hozott nyilvánosságra a Petőfi rádióban és a Youtube-on, nem más, mint Child 2007-es, In the Steps of Champions (kb. Bajnokok lépte nyomán) című szerzeménye, amit a szerző a miami sportcsapatok győzelmeinek tiszteletére szerzett, 9 évvel ezelőtt.

Itt a magyar verzió, amit mindenki ismer:

link Forrás

És itt a 2007-es eredeti:

link Forrás

Illetve egy másik angol változat:
link Forrás

Donna E. Shalala, a Miami Egyetem akkori elnöke 2007-ben szívhez szóló szavakkal fordult az egyetem focicsapatához egy edzés előtt, és ott mesélte el, hogy Child kifejezetten a Miami volt bajnokcsapatainak emlékére komponálta a dalt.

De ha a Miaminak jó volt, miért ne lenne jó nekünk is, ugye.

Az eredeti szöveg:

In the Steps of champions,
We're gonna fight
Follow the light to the end
In the steps of champions

In the steps of champions
This is our time
We will be heroes again
We're the U of M.

Az eredeti dal a Hooligans együttes napokban megjelent lemezén is szerepel (Zeneszerző: Desmond Child, Andreas Carlsson; Dalszövegíró: Desmond Child, Andreas Carlsson), és az iTunesról is letölthető, azzal a lényeges különbséggel, hogy a szövegből kiradírozták a University of Miamit (U of M), és ez lett belőle:

In the Steps of Champions
In the Steps of Champions
We will walk, tall and proud
To the place where the story begins

In the Steps of Champions
In the Steps of Champions
We will reach to the top of the sky
Where the glory road ends
In the land of the free
Where the brave heart wins

Kerestük Schmidt Máriát, a Terror Háza főigazgatóját, az '56-os emlékévért felelős kormánybiztost, aki több mint 13 milliárd forintot kapott az eseménysorozat lebonyolítására, és aki kilencszer szerepel az Egy szabad országért videoklipjében. Először nem vette fel, aztán visszahívott, majd amikor meghallotta, hogy 444, azon nyomban letette a telefont.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.