Semjén Zsolt csakazértis bezáratná vasárnap a boltokat

2016 augusztus 19., péntek 4:10
388

Visszaállítaná, és ha már visszaállítaná, egyből ki is terjesztené a vasárnapi boltzárat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, akinek a pártja az elmúlt tíz évben képtelen volt bármi mást kitalálni a vasárnapi zárvatartáson kívül.

A Fidesz legutóbb hétfőn, vagyis kerek öt napja tagadta a leghatározottabban, hogy újra bevezetnék a vasárnapi boltzárat.

"A vasárnapi boltzárat eltöröltük, és ez így is marad, aki mást állít, az hazudik" - jelentette ki Halász János, a frakció szóvivője, önkéntelenül is előre lehazugozva kormánya első miniszterelnök-helyettesét.

Akkor még Semjén párttársa, Harrach Péter is csak azért kardoskodott, hogy vasárnap senkit se lehessen nyolc óránál többet dolgoztatni, ami pont nyolc órával több annál, mint amit most Semjén akar.

A kormány amúgy azután volt kénytelen sürgős visszavonulót fújni vasárnapizárvatartás-ügyben, hogy a Nemzeti Választási Irodánál bérkopaszok akadályozták meg Nyakó Istvánt, az MSZP szóvivőjét abban, hogy a kérdésben népszavazást kezdeményezhessen.

A kormány a botrány után visszavonulót fújt, és maga vonta vissza a népszerűtlen szabályozást. Semjén most azt állítja, hogy a visszavonulás csak taktikai volt, igazából azt nem akarták kockáztatni, hogy az ősszel egyszerre legyen népszavazás a boltzárról és a bevándorlási kvótákról. Az utóbbi ugyanis szerinte "élet-halál kérdés", az eredményét pedig nem lehetett kockára tenni.

Persze két napja, augusztus 17-én már azt is megtudhattuk a feljelentéseket elképesztő kreativitással elutasítani képes rendőrségtől, hogy a választási irodánál, ahol nagydarab, a Fidesz-alelnök Kubatov Gábor labdarúgóklubjához köthető, annak létesítményeiben biztonsági őrként szolgáló kopaszok

nem követtek el bűncselekményt, amikor nem hagyták Nyakó Istvánt benyújtani a kérdését,

merthogy a rendőrség szerint hagyták, lám, be is nyújthatta. Másodikként, ami pont annyit ér, mintha nem nyújtotta volna be.

Semjén miniszterelnök-helyettesnek a vasárnapi boltzár mellett a menekültválságról is voltak értékes és megosztandó gondolatai, például az, hogy

"Szent István országa soha nem lehet kalifátus".

De megtudhattuk azt is, hogy próbálja értelmezni Ferenc pápa migrációval kapcsolatos álláspontját. (Magyar Idők via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt