Az AfD azt szeretné, hogy az emberek felfegyverkezhessenek

külföld
2016 augusztus 20., 16:36
comments 216

Frauke Petry, a bevándorlásellenes AfD vezetője kiállt a fegyvertartás mellett, mondván, a múlt hónapban két iszlamista támadás és egy mentálisan instabil tinédzser akciója is megrázta Németországot, és a rendőrök gyakran csak addigra érnek ki a helyszínre, amire már késő.

Fotó: Michael Kappeler / dpa
photo_camera Fotó: Michael Kappeler / dpa

Németországban egyébként szigorúak a fegyvertartási törvények, bár idén 49 százalékkal nőtt a gázpisztoly- és paprikaspray-vásárlások száma. Fegyvertartási egyébként viszont ugyanannyit adtak ki idén június végéig, mint az előző év azonos időszakában.

Petry szerint a fegyvertartást nem érdemes korlátozni, mivel az csak a tisztességes állampolgárokat sújtaná, nem azokat, akik az interneten veszik az illegális fegyvereiket. Korábban azt is követelte, hogy a német rendőrség használhasson lőfegyvert az illegális bevándorlók ellen, és kritizálta, hogy visszavágták a rendőrség költségvetését.

Az AfD-nek a 16 szövetségi államból már 8-ban vannak képviselői, és erősödik, miután az elmúlt évben 1 millió bevándorló érkezett Németországba. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.