A cél előtt elcsúszott és fekvőtámaszokkal fejezte be a maratont a 41 éves Meb Keflezighi

Az eritreai származású, de amerikai színekben versenyző Meb Keflezighi a maratoni távfutók között is különleges egyéniségnek számít: 41 évesen már igazi veterán, de még mindig hihetetlen teljesítményre képes.

2004-ben Athénban ezüstérmes volt, és még négy évvel ezelőtt, 37 évesen is negyedik helyet szerzett Londonban. Ő minden idők legidősebb amerikai maratoni futója, aki olimpián valaha elindult. Hazájában igazi futósztárként ismert, How to Run, Think, and Eat like a Champion Marathoner c. alatt könyvet is írt egyedi edzésmódszereiről.

A vasárnap délután zajlott maratoni versenyen Keflezighi 2:16:46-os idővel 155 induló közül "csak" 33. lett, de ilyen befutót korábban senki nem produkált.

A verseny első felében hosszasan ázott talajon a cél előtt két lépéssel elcsúszott, de mielőtt feltápászkodott volna, 42 kilométer és nagyjából 194 méter után még lenyomott két fekvőtámaszt, és csak utána engedte át magát a célvonalon. A versenyt a kenyai Eliud Kipchoge nyerte meg. (Címlapi fotó: NBC Olympics / Twitter)