Röplabdában harmadszor olimpiai bajnok Brazília

sport
2016 augusztus 21., 18:36
comments 18
photo_camera Az olimpiai bajnok brazil röplabdások. Foto: DANIEL TEIXEIRA/ESTADAO CONTEUDO

3-0-ra győzőtt az olasz válogatott ellen Brazília az olimpia férfi röplabdatornájának döntőjében. Közepesen, vagy még annyira sem voltak szorosak az egyes szettek: 30-22, 30-26, 30-24-re nyerték az egyes játszmákat a házigazdák.

Ez volt a brazil válogatott egymás utáni negyedik olimpiai döntője, és harmadik bajnoki címe az 1992-es barcelonai és a 2004-es athéni, szintén az olaszok felett aratott győzelmek után. Az olaszoknak ezzel megint nem sikerült a diadal, és az 1996-os atlantai valamint az athéni ezüst után ezúttal is második helyen térhetnek csak haza.

A bronzérmet az Egyesült Államok szerezte meg, amely két szetthátrányból fordított meg a meccset az oroszok ellen, és győzött végül 3-2-re (-23, -21, 19, 19, 13).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.