Rogán Antal ellen nem, Portik Tamás ellen viszont hamis vád gyanúja miatt már nyomoz az ügyészség

2016 augusztus 23., kedd 8:31
214

Nyomozást rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség Portik Tamás ellen hamis vád bűntettének gyanúja miatt.

Fotó: Botos Tamás/444

Portik június 17-én, a Rogán Antal kommunikációs miniszter Juhász Péter ellen kezdeményezett személyiségi jogi perének tárgyalásán tanúként beszélt arról, hogy egy alkalommal Pápa Marianne, Habony Árpád nagynénje megbízásából 10 millió forintnak megfelelő eurót adott át Rogán Antalnak.

Az ügyészség ezt az állítást nem találta kellően megalapozottnak, ezért nem indított nyomozást Rogán ellen, most viszont úgy döntött, hogy Portik ellen ezt megteszi. Azt is írták közleményükben, hogy több feljelentés is érkezett hozzájuk ebben az esettel összefüggésben.

"Miután az alapügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a feljelentéseket jogerősen elbírálta, a hamis vád bűntette miatt tett feljelentés elbírálásának eljárásjogi akadálya elhárult" - írta közleményében a fővárosi főügyész, aki szerint az iratok beszerzése alapján megállapították, Portik állításai a hamis vád bűntettének gyanúját keltik, úgyhogy nyomozás lesz.                                                

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt