Kövér László Marosvásárhelyen biztatta az erdélyi magyarokat, hogy októberben menjenek népszavazni

politika
2016 augusztus 24., 16:42
comments 410

Kövér László szerda este a marosvásárhelyi kultúrpalotában Vásárhelyi Forgatag fővédnökeként arról beszélt, hogy Szerbia után Románia is fel kellene ismernie, hogy számára az erdélyi magyarság nem veszélyforrás, hanem erőtartalék, és Magyarország nem ellenség, hanem érték- és érdekközösségben lévő szövetséges.Kövér László a Vásárhelyi Forgatag fõvédnöke beszédet mond a kulturális rendezvénysorozat nyitógáláján a marosvásárhelyi kultúrpalotában - Fotó: MTI/Boda L. GergelyAz Országgyűlés elnöke megállapította, hogy az 1990-ben élt magyar közösség minden második tagja hiányzik Marosvásárhelyről. Szerinte ez ugyanolyan vádlóan szól a román politikai vezető réteg „rendszereken és kormányzatokon átívelő magyarellenességéről”, mint az erdélyi és a magyarországi nemzetpolitika teljesítményéről, vagy inkább annak hiányáról.

„Előbb-utóbb a román emberek is kénytelenek lesznek szembesülni azzal, hogy őket is kísérti a marosvásárhelyi, az erdélyi magyar sors: vannak olyan erők és érdekek a nagyvilágban, amelyek hasonlóan el akarják idegeníteni a románokat a szülőföldjüktől, hasonlóan szét akarják zilálni nemzeti önazonosságukat, hasonlóan meg akarják őket fosztani hitbéli kapaszkodóiktól”

- gondolkozott hangosan a geopolitikai játszmákról Kövér László.

10.02.

És persze arra is felkérte a magyar állampolgársággal is rendelkező marosvásárhelyi és erdélyi magyarokat, hogy október 2-án mindannyian vegyenek részt a magyarországi népszavazáson, és szavazzanak nemmel, mert szerinte a magyarok és „a velünk sorsközösségbe rendelt népek” csak így őrizhetik meg szülőföldjüket, nyelvüket, kultúrájukat és keresztény hitüket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.