Titkos, szigorúan zártkörű sajtótájékoztatón mutatták be a botrányos '56-os emlékdal videóklipjét a Terror Házában

zene
2016 augusztus 24., 13:04
comments 334

Csak a vakszerencsének és a szerencsés csillagállásnak köszönhetően tudtuk meg, hogy Schmidt Mária és az '56-os emlékbizottság szerdán, a déli órákban a Terror Házában bemutatta a botrányos elő- és utóélető emlékdal videóklipjét.

Plankó és Tbg kollégák a helyszínről azt jelentették, hogy a sajtótájékoztatón csak néhány, előre meghívott stáb vett részt, a 444 újságíróit pedig - hiába kérték a sajtófőnököt - nem engedték be az épületbe. Annak ellenére sem mehettünk be az eseményre, hogy előzetes tájékoztatást nem kaptunk, így nyilván regisztrálni sem volt lehetőség.

Úgy tudjuk, az emlékbizottság nevében felszólalt Schmidt Mária is. Kérdések nem hangzottak el a sajtótájékoztatón, egyedül az egyik beszédmondó utalt arra, hogy "felmerültek viták a dallal kapcsolatban", de ennél messzebb senki nem merészkedett, és mindenki inkább az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

A klipet sikerült levetíteni, a képanyag pedig gyakorlatilag annak slide-show-nak a mozgóképes verziója, ami a Youtube-on, a feltöltött dal alatt látható volt. Egy szerencsés, aki bejutott a rendezvényre, annyit jegyzett csak meg a videóról, hogy "Schmidt Mária mintha nem szerepelne annyit a klipben, mint a dal fotókból összevágott." De azért persze belefért:

photo_camera Részlet a klipből: Schmidt Mária, az '56-os emlékév kormánybiztosa és Desmond Child zeneszerző.

A halszagú dal azután vert hullámokat, hogy kiderült: a zeneszerzéssel megbízott magyar származású komponista, Desmond Child egy 10 évvel ezelőtti szerzeményét hasznosította újra az október 23-i forradalom 60. évfordulójára. Egyelőre az sem világos, milyen szerződés alapján készült el az 50 millió forintosra taksált munka, amiben a művészek egyébként fizetség nélkül vállaltak szerepet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt