Évi 5000 forint lehet a dugódíj Budapesten

közlekedés
2016 augusztus 25., 06:45
comments 254

A Budapesten közlekedő autók számát csökkenteni hivatott dugódíj ötlete időről időre felmerül, aztán időről időre elvetik: Tarlós István főpolgármester július elején azt mondta, hogy a dugódíj bevezetése egy a Parlament által hozott jogszabály értelmében konkrétan nem lehetséges.

Most a Budapest Közút egy előkészítő jelentésében újra előkerült az ötlet, és Tarlós azt mondta, évi 5000 forint lehet a behajtási díj, aminek fejében az autósok átléphetik a városhatárt (pontosabban a behajtásidíj-köteles körzet határát, ami nem feltétlenül egyezik meg a városhatárral).

Egy közlekedésfejlesztéssel foglalkozó cég ügyvezetője a tervről a napi.hu-nak azt mondta:

„A legújabb verzióban emlegetett 5000 forintos budapesti behajtási díj lényegében egy újabb megyei matrica, egy általános úthasználati díj lenne, még az ára is ugyanaz. Ezt sokkal inkább lehetne »megúszási díjnak« hívni, mivel a kötelezettségnek talán eleget tenne vele a főváros, de a valós célt nem érné el. "

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.