Ez itt egy luxusjacht, a fedélzetén pedig egy ismerős: Mészáros Lőrinc

siker
2016 augusztus 25., 18:41

A világ legsikeresebb gázszerelője Horvátországban élvezi megfeszített munkája gyümölcsét. Nemcsak villája van a tengerparton, hanem

jachton is vagánykodik.

Nem is akármilyenen. Így néz ki:

link Forrás

A felcsúti polgármester a videón a fekete gumicsónakból ugrik épp át a jachtra.

A hajó neve Artemy, és a zadari kikötőből hajózott ki a Magyar Narancs szerint. Korábban az a horvát lap, ami megírta, hogy Mészáros egyik cége tulajdonol egy luxusvillát a horvát tengerparton, említett egy zadari jachtot is, de az nem volt tiszta, hogy tényleg Mészáros-e hivatalosan a hajó tulajdonosa.

Az Artemy 35,4 méter hosszú, a népszerű Azimut 116 hajóosztályba tartozik, és 2008-ban építették Stefano Righini tervei alapján. A luxusjacht 12 vendég és 6 fős legénységet elszállásolására alkalmas. A középső szint teraszáról nyílik a tágas nappali, abból pedig egy 12 személyes étkező. Az 5 kabin mindegyike fürdőszobával felszerelt. Ezen a szinten egy fitness terem is a vendégek rendelkezésére áll. A felső, napozó szinten bbq, bárpult, egy újabb étkező és jakuzzi.

A hajót 4,5 millió eurós (durván 1,4 milliárd forintos) áron hirdetették meg és adták el 2015 decemberében.

A Magyar Narancs fotókat is közölt a hajó belsejéről, meg arról, ahogy Mészáros ül rajta.

A Magyar narancs szerint a hajó egyedüli tulajdonosa a L&L Charter Ltd. nevű máltai bejegyzésű cég. Ennek a tulajdonosa a szintén máltai PKF Fiduciaries International Ltd., annak a tulajdonosa pedig fele-fele részben George and Marianne Mangion máltai állampolgárságú magánszemélyek.

A Mangion-család egy máltai vállalkozóklán. Egyikük közvetve érdekelt volt a magyar kaszinóbizniszben is, de érdekeltsége tönkrement, még perelt is miatta.

Hogy Mészáros hogy került a hajóra, arra valószínűleg az a válasz, hogy kibérelte, de ez sem ilyen egyszerű. Az Atremy nyilvántartása szerint ugyanis a hajó besorolása úgynevezett pleasure jacht, az ilyen besorolású hajókat viszont a máltai szabályok szerint nem lehet bérbe adni, csak a tulajdonos és a vendégei használhatják. (Magyar Narancs)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.