Ez itt egy luxusjacht, a fedélzetén pedig egy ismerős: Mészáros Lőrinc

siker
2016 augusztus 25., 16:41
comments 640

A világ legsikeresebb gázszerelője Horvátországban élvezi megfeszített munkája gyümölcsét. Nemcsak villája van a tengerparton, hanem

jachton is vagánykodik.

Nem is akármilyenen. Így néz ki:

A felcsúti polgármester a videón a fekete gumicsónakból ugrik épp át a jachtra.

A hajó neve Artemy, és a zadari kikötőből hajózott ki a Magyar Narancs szerint. Korábban az a horvát lap, ami megírta, hogy Mészáros egyik cége tulajdonol egy luxusvillát a horvát tengerparton, említett egy zadari jachtot is, de az nem volt tiszta, hogy tényleg Mészáros-e hivatalosan a hajó tulajdonosa.

Az Artemy 35,4 méter hosszú, a népszerű Azimut 116 hajóosztályba tartozik, és 2008-ban építették Stefano Righini tervei alapján. A luxusjacht 12 vendég és 6 fős legénységet elszállásolására alkalmas. A középső szint teraszáról nyílik a tágas nappali, abból pedig egy 12 személyes étkező. Az 5 kabin mindegyike fürdőszobával felszerelt. Ezen a szinten egy fitness terem is a vendégek rendelkezésére áll. A felső, napozó szinten bbq, bárpult, egy újabb étkező és jakuzzi.

A hajót 4,5 millió eurós (durván 1,4 milliárd forintos) áron hirdetették meg és adták el 2015 decemberében.

A Magyar Narancs fotókat is közölt a hajó belsejéről, meg arról, ahogy Mészáros ül rajta.

A Magyar narancs szerint a hajó egyedüli tulajdonosa a L&L Charter Ltd. nevű máltai bejegyzésű cég. Ennek a tulajdonosa a szintén máltai PKF Fiduciaries International Ltd., annak a tulajdonosa pedig fele-fele részben George and Marianne Mangion máltai állampolgárságú magánszemélyek.

A Mangion-család egy máltai vállalkozóklán. Egyikük közvetve érdekelt volt a magyar kaszinóbizniszben is, de érdekeltsége tönkrement, még perelt is miatta.

Hogy Mészáros hogy került a hajóra, arra valószínűleg az a válasz, hogy kibérelte, de ez sem ilyen egyszerű. Az Atremy nyilvántartása szerint ugyanis a hajó besorolása úgynevezett pleasure jacht, az ilyen besorolású hajókat viszont a máltai szabályok szerint nem lehet bérbe adni, csak a tulajdonos és a vendégei használhatják. (Magyar Narancs)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt