Ép modelleket photoshopolt paralimpikonokká a brazil Vogue

2016 augusztus 26., péntek 16:33
84

Kísértet járja be Dél-Amerikát, a felháborodás kísértete.

Most a brazil Vogue-gal és a Brazil Paralimpiai Bizottsággal van a baj, ugyanis két ép testű színészt, Cleo Pirest és Paulo Vilhenát választották a riói paralimpia arcaivá. Az újságban most elindult egy kampány, amiben a két színészre photoshopolták rá paralimpikonok testrészeit.

A kampány mottója, hogy

Mindannyian paralimpikonok vagyunk.


A kampány sokakat felháborított. A felhábordó emberek szerint van egy rakás paralimpikon és olyan modellek is, akiknek van valamilyen testi fogyatékosságuk, inkább őket kellett volna fotózni, hiszen ezek az emberek eleve nagyon kevés médiafigyelmet kapnak. Így, legalább most, a paralimpa idején lehetne tényleg őket előtérbe helyezni.

A kampányt egy raklámügynökség készítette, de a brazil Vogue főszerkesztője elmondta, hogy a konkrét photoshopolós ötlettel Cleo Pires színésznő állt elő. A főszerkesztő szerint tudták, hogy lesznek kritikus hangok, de mindenképpen kell a médiafigyelem, hiszen

szinte senki nem vett jegyet a riói paralimpiára.

Cleo Pires is védte az ötletet, azt mondta, ők csak az arcukat adták egy jó ügyhöz, nem kell ezt túldimenzionálni. (Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt