Megérkezett Franciaországba a Charlie Hebdo-merénylő sógora, vasárnap állítják a terrorellenes bíróság elé

Terrorizmus
2016 augusztus 26., 19:17
comments 50

A bolgár hatóságok kiadták Franciaországnak a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás egyik elkövetője, Chérif Kouachi sógorát, Mourad Hamydot.

A 20 éves, francia állampolgárságú tanulót korábban azzal vádolták a francia hatóságok, hogy ő is részt vett a Charlie Hebdo-merényletben, de erre végül nem volt elegendő bizonyíték.

A franciák viszont továbbra is azzal vádolták a férfit, hogy az ISIS-hez próbált csatlakozni a török-szíriai határ közelében. Azt nem tudni, hogy végül talált-e kapcsolatot, és ha igen, mi volt a feladata a terrorszervezetben.

Mourad Hamydot a bolgár rendőrség tartóztatta le, miután a törökök visszatoloncolták Bulgáriába július 28-án. A törökök jelezték azt is, hogy a férfi csatlakozni próbált az ISIS-hez.

Franciaország ezután kérte a férfi kiadását, és a bolgár bíróság meg is adta az engedélyt, ezért pénteken este a férfi megérkezett a Párizs melletti Roissy reptérre. Vasárnap kerül először bíróság elé. (Le Monde)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.