Az ATV hírigazgatója szerint a csatorna a Hit Gyülekezetétől függetlenül utálja a migránsokat

2016 augusztus 29., hétfő 12:51
300

Dr. Németh Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettes hírigazgatója interjút adott a Médiapiac magazinnak. Németh főleg arról magyarázkodott, hogy a különféle pletykák ellenére az ATV nem paktált le a Fidesszel.

Pedig a kérdező folyamatosan erre tesz célzásokat, először azt, hogy míg az ATV korábban minden szempontból ellenzéki volt, addig az utóbbi időben tudatos stratégia volt náluk az, hogy „középre pozicionálják” magukat. Ezen kívül egyre több fideszes politikust is meghívnak a műsoraikba,

és kormányzati hirdetések is futnak a csatornán.

Németh szerint ez mind-mind csak ostoba pletyka, hiszen az ATV ugyanolyan kritikus maradt, mint amilyen volt, azt pedig semmi nem tiltja, hogy a kormány hirdetéseket vegyen a csatornán. A hírigazgató szerint a kormányzati befolyás az ATV témáin sem látszik, és bár valóban vannak példák a magyar médiában arra, hogy a kormány hirdetési pénzekkel befolyásol sajtótermékeket, az ATV nem tartozik ezek közé.

Némethet azzal is szembesíti a kérdező, hogy az ATV tulajdonosa, a Hit Gyülekezete a migránskérdésben például egyetért a kormánnyal. A hírigazgató azonban erre azt mondta, hogy

„Az ATV hírműsoraiban nem a gyülekezet véleményét láthatjuk. Nekem az a feladatom, hogy ezt a szabadságot továbbra is biztosítsam a munkatársak számára. A személyes tapasztalatom pedig az, hogy a gyülekezet álláspontja évtizedek óta változatlan bevándorlásügyben.”

Hát, ha az ATV-n nem a Hit Gyülekezetének álláspontját látjuk a migránskérdésben, akkor valami ahhoz a megszólalásig hasonló dolgot. Az ATV például az ügy kipattanásától kezdve izomból beleállt a körmendi migránsügybe. Ők voltak, akik először feldolgozták a dolgot, azzal a címmel, hogy

Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok

A kormány azonnal ugrott a témára, Orbán utasította Pintér Sándort, hogy tegyen rendet, és Lázár János meg Kovács Zoltán is rögtön elmondták, hogy „Magyarországból nem lehet Köln”, itt keményen oda kell lépni a lányokat zaklató migránsoknak.

Aztán persze kiderült, hogy az ATV sztorijának egyik lényegi eleme sem volt igaz,

azt sem sikerült kétséget kizáróan bebizonyítani, hogy a migránsok egyáltalán benéztek-e a sportcsarnok ablakán, azt pedig a polgármester és a helyi rendőrség is cáfolta, hogy az ablak betöréséhez bármi közük lett volna a menedékkérőknek.

Na, de Németh azt mondja, hogy a Hit Gyülekezete migránsgyűlöletének semmi köze az ATV migránsgyűlöletéhez. Ez két külön dolog.

Az interjúban szó esik arról is, hogy egyáltalán miért Németh Szilárd az ATV hírigazgatója, amikor ő nem televíziós szakember, viszont a Hit Gyülekezetének tagja, és az egyik alapító fia. Németh azt érzi, hogy ennek ellenére eléggé felkészült, és a csatorna hírműsorainak minőségéból is látszik, hogy rendesen elvégzi a feladatát.

Arra pedig, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyház státuszért lepaktált a Fidesszel, azt mondta, hogy ostobaság.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt