Visszafele sült el a kötelező hittanoktatás?

Tbg
oktatás
2016 augusztus 29., 04:11
comments 298

Felemás eredményt hozott a kötelező hittan bevezetése; az iskolákban ugyanis több gyermekhez érnek el, de a plébániai hittan órákra egyre kevesebb gyerek jár, írja a Magyar Nemzet, amely több felekezetet is felkeresett.

A lemorzsolódás az ország egyes részein eléri a 25 százalékot. Így az egyházaknak most az a feladatuk, hogy visszatereljék a gyülekezetbe a lemaradókat. Ha ezt nem teszik meg, akkor az elmaradók kikerülnek az egyház látóköréből.

A Fidesz-KDNP 2013-ban vezette be a kötelező hittan- és erkölcstan oktatását a közoktatásba, idén tavasszal viszont már arról cikkeztek a lapok, hogy az EMMI felülvizsgálja bevezetésüket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.