Már a szlovák kormánynak is kezd durva lenni, ami Magyarországon és Lengyelországban történik

POLITIKA
2016 augusztus 30., 16:37
comments 194

A Financial Times hosszú cikkben mutatta be olvasóinak, hogy mi is az a Visegrádi Négyek. A Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország alkotta csoportot a lap „Brüsszel keleti kritikusainak” nevezi, és az elmúlt napokban zajló V4-tanácskozások ürügyén mutatja be a négy keleti tagállam Brüsszel-ellenes politikáját.

Magyar olvasóknak sok újat nem mondd a cikk, az viszont érdekes, hogy egy magas rangú szlovák diplomata azt mondta a Financial Times-nak, hogy Magyarország és Lengyelország „egyre inkább radikalizálódik”, és bár a V4 nagyon hasznos fórum, de a szlovákoknak „egyre nagyobb távolságot kell tartaniuk Budapesttől és Varsótól, mert retorikájuk nem igazán hasznos”.

Robert Fico Szlovákiája az utóbbi években Orbán Viktor kormányának legfőbb külpolitikai szövetségese volt, már csak ennek fényében is éles ez a váltás. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.