Most a jóm kippur miatt csúszik az MTK új stadionjának az átadása

2016 augusztus 31., szerda 8:16
112

Megint módosul az MTK új stadionjának átadási dátuma.

Eredetileg szeptember 21-én lett volna az avató, de hiába lesz kész addigra a létesítmény, Deutsch Tamás már korábban jelezte, hogy mégsem akkor lesz az átadás. Mégpedig azért, mert a stadionavatóra a portugál Sportingot hívták meg - velük játszotta a Kupagyőztesek Európa Kupája 1964-es döntőjét a MTK - csakhogy az MLSZ módosította az NBI menetrendjét, és beiktatott egy hétközi bajnoki fordulót.

Emiatt október 12-ére tették át az avatót, az MTK pedig addig - egy hónapról van szó - nem is lép pályára az új stadionjában, hanem inkább utazik sokadik ideiglenes otthonába, Dunaújvárosba. A Sporting tudomásul vette a módosítást.

Valamit viszont nagyon elnézhettek a zsidó idenitását felvállaló csapatnál, mert a szurkolók azonnal jelezték, hogy az új időpont éppen az egyik legnagyobb zsidó ünnepre, jóm kippurra esik.

Ezért aztán az MTK két hét után újra módosított, és áttette egy nappal későbbre, október 13-ára az avatót. A Sporting tudomásul vette ezt a módosítást is.

A szurkolók másik kérését, hogy vigyék lejjebb az 5900 forintos (a VIP-ben 18.800-as) viszont nem teljesítették. Annak ellenére ilyen drága a jegy, hogy a Sporting nem kért pénzt a stadionavatón való fellépésért.

Az MTK stadionja 6,3 milliárd forintból épül.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt