Magyar zsarolt magyart Cipruson

bűnügy
2016 szeptember 03., 05:42
comments 24

Úgy indult, hogy két magyar elutazott Ciprusra, ahol együtt akartak munkát keresni. De rögtön az első nap nem indult jól, mert este, amikor elmentek inni, egyikük észrevette, hogy eltűnt a pénze. V. Bence ekkor felajánlotta ismerősének, hogy ad neki kölcsön. A fiú elfogadta a segítséget, miközben megkérte az édesanyját, hogy otthonról küldjön neki pénzt.

Az anya több száz eurót utalt a fiának. Amikor a pénz megérkezett, a kölcsönt adó 33 éves, kőszárhegyi V. Bence közölte az ismerősével, hogy önállóan nem mehet sehová és különböző indokokra hivatkozva folyamatosan pénzt követelt tőle. A fiút közben többször szidalmazta és bántalmazta, állandóan figyelte. Három napig folyamatosan arra próbálta kényszeríteni, hogy még több pénzt kérjen az anyától. Végül a fiúval - akinek a bántalmazások miatt eltört az orra - annyi nyugtatót vetetett be, hogy az elájult.

V. Bence aztán maga vette fel a kapcsolatott az édesanyjával, többször felhívta és üzeneteket küldött neki, melyekben több mint ezer eurót követelt. A nő ezt követően feljelentést tett a rendőrségen. 2016. március 31-én a ciprusi rendőrök megtalálták és az ottani rendőrségre vitték őket.

Hogy ezután mi történt, arra a magyar rendőrség közleménye nagyvonalúan nem tér ki, ott veszik fel újra a fonalat, hogy miután a nagykátai rendőrök a lakcímén nem érték el V. Bencét, elfogatóparancsot adtak ki ellene. A székesfehérvári rendőrök ez alapján fogták el 2016. augusztus 30-án. Előállították, majd a nagykátai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Zsarolás, testi sértés, önbíráskodás és személyi szabadság megsértése elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást V. Bence ellen, akit előzetes letartóztatásba helyeztek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.