Kengurura szerelt volna pokolgépet az ausztrál tinédzser

Tbg
környezetvédelem
2016 szeptember 05., 04:37
comments 41

Tíz év börtönbüntetésre ítélték hétfőn a kenguruval merényletre készülő ausztrál fiatalt.

A tavaly elfogott 19 éves Sevdet Ramadan Besimet azzal vádolták, hogy merényletet akart elkövetni az ausztrál és új-zélandi hadsereg első világháborús közös egységének (ANZAC) április 25-i emléknapján.

El akart gázolni és lefejezni egy rendőrt.

Az ügyészség szerint Besim egy 15 éves brit fiúval váltott online üzeneteket gyilkos terveiről, egyebek közt arról is, hogy egy kengurura robbanószerkezetet kötöz, szőrméjére az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelképét rajzolja, majd rendőrök közé engedi az állatot, és működésbe hozza a pokolgépet.

Besim a bűncselekményt az Iszlám Állam által terjesztett terrorista ideológia hatása alatt tervelte ki.

A fiatalember bűnösnek vallotta magát, a bíróság ezért a kiszabható életfogytiglani szabadságvesztés helyett tíz évre ítélte, legkorábban hét év múlva szabadulhat.

A 15 éves brit fiút, akivel Besim beszélgetett a terveiről, terrorcselekményre való felbujtás vádjával tavaly életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy brit bíróság. (MTI/France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.