Több tíz milliós, elmaradt jogdíjat követelnek a Sláger Tv-n a mulatósok

Tbg
2016 szeptember 5., hétfő 5:26
76

Lagzi Lajcsi, Jolly és Fásy Ádám is pénzt vár a Sláger Tv-től, mert szerintük a csatorna nem fizetett nekik annyit, amennyi lejátszott produkcióik alapján járt volna, írja a Blikk a mulatós énekesekre hivatkozva.

Az ügyet bonyolítja, hogy a Sláger Tv Romániában van bejegyezve, ezért 2015 januárjáig nem is a magyar Artisjus, hanem román jogvédő irodák lennének az illetékesek a jogdíjak behajtásában, de Jolly szerint a Sláger Tv Romániában le sem jelentette a lejátszott dalokat, ami után a jogdíjakat kiszámolják.

A Blikknek nyilatkozó Artisjus-szóvivő szerint „amennyiben a megkapott összeg szerintük nem tükrözi a valós lejátszások mennyiségét, panasszal élhetnek, ami után az Artisjus utólagos adatszolgáltatásra szólíthatja fel a Sláger Tv-t”.

Lagzi Lajcsi egy pertársaság összehozásán munkálkodik, számít a dáridósokra és Fásyra, akihez „150 zenész tartozik”. Részletek a lapban. (Blikk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt