Az ügyészség szerint László Petra nem a migráns voltuk miatt rugdosta a migránsokat

2016 szeptember 7., szerda 16:54
263

Az ügyészség befejezte a nyomozást László Patra, a jobbikos N1TV operatőre ügyében. László akkor lett világírű, amikor 2015. szeptember 8-án a világsajtó kamerái előtt megrúgott két, a magyar rendőrök elől menekülő bevándorlót, és egy harmadik felé rúgott.

Az ügyészség garázdaság miatt emelt vádat az operatőr ellen.

Az ügyészség szerint Láaszló „sérülést nem okozó, de erőszakos” magatartása alkalmas volt arra, hogy a helyszínen levőkben megbotránkozást, felháborodást váltson ki, ezért is a vádemelés. Az ügyészség irataiban azonban az is szerepel, hogy

„nem merült fel adat arra nézve, hogy a vádlottat az erőszakos magatartás kifejtése során motiválta volna a sértettek származása, migráns volta.”

Az operatőr tehát nem azért rugdosta a migránsokat, mert azok migránsok voltak, hanem valami másért, igaz, azt nem fejtik ki, mi lehetett ez a rejtélyes ok.

László Petra egyébként korábban azt nyilatkozta az Izvesztyija című orosz lapnak, hogy ha vége az itthoni pernek, családjával Oroszországba költözik, mert Magyarországon nem érzi már magát biztonságban. (index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt