Az ügyészség szerint László Petra nem a migráns voltuk miatt rugdosta a migránsokat

migráció
2016 szeptember 07., 16:54
comments 263

Az ügyészség befejezte a nyomozást László Patra, a jobbikos N1TV operatőre ügyében. László akkor lett világírű, amikor 2015. szeptember 8-án a világsajtó kamerái előtt megrúgott két, a magyar rendőrök elől menekülő bevándorlót, és egy harmadik felé rúgott.

Az ügyészség garázdaság miatt emelt vádat az operatőr ellen.

Az ügyészség szerint Láaszló „sérülést nem okozó, de erőszakos” magatartása alkalmas volt arra, hogy a helyszínen levőkben megbotránkozást, felháborodást váltson ki, ezért is a vádemelés. Az ügyészség irataiban azonban az is szerepel, hogy

„nem merült fel adat arra nézve, hogy a vádlottat az erőszakos magatartás kifejtése során motiválta volna a sértettek származása, migráns volta.”

Az operatőr tehát nem azért rugdosta a migránsokat, mert azok migránsok voltak, hanem valami másért, igaz, azt nem fejtik ki, mi lehetett ez a rejtélyes ok.

László Petra egyébként korábban azt nyilatkozta az Izvesztyija című orosz lapnak, hogy ha vége az itthoni pernek, családjával Oroszországba költözik, mert Magyarországon nem érzi már magát biztonságban. (index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.