Előveszik a beszervezési kísérlet ügyét a nemzetbiztonsági bizottságban

2016 szeptember 7., szerda 9:49
180

Ellenzéki politikusokkal beszélt a Magyar Nemzet a magánéleti titkaival beszervezni próbált újságíró ügyéről, amit a 444 írt meg. Ketten is jelezték a lapnak, hogy fel fogják vetni az Alkotmányvédelmi Hivatal beszervezési kísérletének ügyét a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jövő heti ülésén.

Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke elmondta, a csütörtöki ülésen az ügy végére szeretnének járni. "Reméli, nem igaz, amit írtak, mivel vállalhatatlan az egész, de akár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy mindez megtörtént" – írja a Magyar Nemzet. Molnár szerint a jogállamisággal összeegyeztethetetlen a történet, és személyes következményei kell, hogy legyen, "már ha igaz", mondta. Molnár részletes jelentést vár az Alkotmányvédelmi Hivatal igazgatójától.

Molnár azt is hozzátette, hogy szerinte az érintettnek elő kellene állnia, és a bizottság, illetve a közvélemény előtt el kellene mondania a történetet.

Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja szintén arról beszélt, hogy szretné felvetni a kérdést az ülésen. "Jogállamban élünk, vannak korlátok, amiket be kell tartani" – mondta. "Ha úgy történt, ahogy le van írva", tette hozzá.

Az LMP mellett a PM és a Liberálisok is adta ki közleményt az ügyben. (Mno.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt