Ügyészség: Magyarországon nem is bűncselekmény, amivel kapcsolatban Hernádi után Boszniában nyomoznak

gazdaság
2016 szeptember 07., 13:56

Hernádi Zsoltot, a Mol vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a bosnyák ügyészség, mivel kiderült, az állami az Energopetrol 2006-os privatizációja során a Mol-INA úgy hajtotta végre a privatizációs szerződésben foglalt, 76,7 millió eurós tőkeemelést, hogy jelzáloghiteleket vettek fel az Energopetrol ingatlanjaira.

Az Index megkérdezte az ügyészséget, hogy együttműködnek-e a bosnyák hivatallal. A válasz az, hogy nem: az ügyészség szerint

amivel kapcsolatban a bosnyákok ki akarják hallgatni Hernádit, az Magyarországon nem bűncselekmény.

A jogsegély kérelmet már júliusban megkapták, de az "elháríthatatlan akadály" miatt megtagadták. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.