Magyar Kétfarkú Kutya Párt: Terézváros önkormányzata nem ismeri a törvényeket

POLITIKA
2016 szeptember 08., 16:40
comments 333

Sorban tűnnek el a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátjai a budapesti közterületekről: a pártnak többek között a Blaha Lujza térről, a Bartók Béla útról és a VI. kerületből jelentették, hogy valakik – állítólag önkormányzati utasításra dolgozó közmunkások – leszaggatják az érvénytelen népszavazásra buzdító, közösségi adakozásból kihelyezett plakátokat.

Megkérdeztük az önkormányzatot, ami a válaszában nem cáfolta egyértelműen azt a feltételezést, hogy szervezett plakáteltávolítás történik a kerületben. A hivatal a 2013-as, népszavazásról szóló törvényt idézte, aminek a 69. paragrafusa szerint „országos népszavazási kampányidőszakban politikai reklámot a kezdeményezés szervezői, továbbá a kezdeményezés szervezésében részt nem vevő, de országgyűlési képviselőcsoporttal rendelkező pártok tehetnek közzé”.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt az alábbi reakciót adta erre:

„Terézváros önkormányzata nem ismeri a törvényeket. A népszavazási törvény általuk hivatkozott szabálya a politikai reklámokra vonatozik. A választási eljárási törvény és a médiatörvény pedig egyértelműen kimondja, hogy politikai reklámnak csak a tévében vagy rádióban futó hirdetés minősül. Plakátolni a törvények szerint népszavazási kampány idején is bárkinek joga van. Sajnáljuk, de a választási bizottsághoz kell fordulnunk a VI. kerület megtévesztő tájékoztatása miatt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.