Törökország visszavonta a német képviselők kitiltását

külföld
2016 szeptember 08., 13:22
comments 31

Törökország októbertől újra engedélyezi a német képviselőknek, hogy meglátogassák a incirliki légibázison állomásozó német katonákat. A német külügyminiszter a két ország közötti viszony javulásaként értékelte a lépést.

A török vezetés még azután keményített be, hogy a német törvényhozás június elején nagy többséggel elfogadott egy határozatot, amivel népirtásnak minősítették a törökországi örmények 1915-ös lemészárlását. A német képviselők kitiltása csak élezte a Merkel és Erdogan közötti vitát, pedig a német kancellárnak nagy szüksége van a törökökre, hogy kezelni tudja a menekültválságot.

photo_camera Ursula von der Leyen a török védelmi miniszterrel az incirlik reptéren januárban - Fotó: AFP/Tobias Schwarz

A törökök mostani lépését Ursula von der Leyen német védelmi miniszter is jó jelnek nevezte. Incirlikben 250 német katona állomásozik, hogy segítsenek a török hadseregnek a Szíria felől érkező támadások elhárításában, valamint segítség az Egyesült Által vezetett koalíciós erőket az Iszlám Állam elleni harcban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.